dnalex.gr

Σχετικά με την δοσολογία των αντικαταθλιπτικών και των αντιψυχωτικών

Οι φαρμακογενετικές εξετάσεις στην περίπτωση των αντικαταθλιτπτικών και αντιψυχωτικών φαρμάκων εκτελούν καθήκοντα άγκυρας για την έντονη εξατομίκευση που είναι απαραίτητη στη αποτελεσματική συνταγογράφηση των αντικαταθλιπτικών και αντιψυχωτικών φαρμάκων. Κύριοι πολυμορφισμοί στα γονίδια των κυτοχρωμάτων που κυρίως είναι υπεύθυνα για τον μεταβολισμό αυτών και πολλών άλλων φαρμάκων, προκαλούν διαφορές στην κλίμακα αποβολής του φαρμάκου που σαν αποτέλεσμα έχουν δραματικές διαφορές στην ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των φαρμάκων αυτών. Οι γιατροί που ενσωματώνουν τις φαρμακογενετικές διαγνωστικές εξετάσεις στις συνήθως αιτούμενες εξετάσεις βρίσκουν αυτό το εργαλείο τόσο πολύτιμο που δεν ξέρουν πως τα κατάφερναν μέχρι σήμερα χωρίς τη γνώση που αυτές προσφέρουν.

Ενδεχόμενες παρενέργειες φαρμάκων

Το ένζυμο CYP2D6 ουσιαστικά μεταβολίζει όλα τα αντικαταθλιπτικά, πολλά εκ των οποίων είναι επίσης ισχυροί αναστολείς του ενζύμου. Η φαρμακογενετική εξέταση των ασθενών για ταυτοποίηση του γενοτύπου των ενζύμων που μεταβολίζουν τα φάρμακα, παρέχει στους γιατρούς άμεση, βαθιά γνώση της δυνατότητας επεξεργασίας των φαρμάκων κάτι που τους επιτρέπει να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της συνταγογραφούμενης φαρμακοθεραπείας. Αυτή η πληροφορία μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν υπάρχει ιστορικό ή υπόνοια για πιθανές  παρενέργειες των φαρμάκων.

Εφαρμογές και Οφέλη της φαρμακογενετικής εξέτασης

Ως διαγνωστικό εργαλείο, συμβάλλει στην:

  1. Ανάλυση των παρενεργειών των φαρμάκων που προκαλούν ιατρικές καταστάσεις.
  2. Απόδειξη της ανάγκης για μεγαλύτερη ή μικρότερη δόση ακριβών συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
  3. Κατανόηση ξαφνικών αλλαγών της συμπεριφοράς που πυροδοτούνται από  παρενέργειες φαρμάκων.
  4. Βελτίωση της φαρμακοθεραπείας σε ένα αρχικό στάδιο της θεραπείας περιορίζοντας έτσι τις θεραπευτικές επιλογές σας για τον συγκεκριμένο ασθενή.
  5. Κατανόηση από τους ασθενείς των όποιων δυσκολιών αντιμετωπίζουν στην φαρμακοθεραπεία.

Ως εργαλείο ελέγχου & πρόληψης, είναι αναγκαίο σε:

  1. Σε ασθενείς με ιστορικό θεραπευτικής αποτυχίας αλλά που πρέπει να λάβουν το προβληματικό φάρμακο πάλι.
  2. Σε ασθενείς που είχαν στο παρελθόν παρενέργειες ή σοβαρές επιπτώσεις από συγκεκριμένα φάρμακα.
  3. Σε μέλη οικογενειών των ασθενών που παρουσιάζουν παρενέργειες στη χρήσης συγκεκριμένων φαρμάκων.
  4. Σε περιπτώσεις ταυτόχρονης λήψης πολλών φαρμάκων, ειδικά σε ηλικιωμένα άτομα.
  5. Σε άτομα ή ασθενείς που θέλουν να είναι προετοιμασμένοι σε περιπτώση ανάγκης (όπως π.χ. είναι η ταυτοποίηση της ομάδας αίματος).

Παραγγείλετε Τώρα

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε άλλη μία διάσταση στις υπηρεσίες σας, χρησιμοποιώντας τις φαρμακογενετικές εξετάσεις στα κρίσιμα ένζυμα του μεταβολισμού του κυτοχρώματος P450, ώστε να παρέχετε στους ασθενείς σας την κατάλληλη εξατομικευμένη θεραπεία με το κατάλληλο φάρμακο στην ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη δόση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να παραγγείλετε και να προμηθευτείτε το σετ συλλογής υλικού, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@dnalex.gr ή τηλεφωνήστε μας στο 210-2514377 και 25510-37383.

Disclaimer

Το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας είναι για δημόσια χρήση, δωρεάν και μόνο για πληροφόρηση. Δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Οι συντάκτες αποκηρύσσουν οποιαδήποτε ευθύνη, απώλεια, τραυματισμό ή ζημιά ως συνέπεια, άμεσα ή έμμεσα, από τη χρήση και την εφαρμογή οποιουδήποτε σημείου από το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας.
Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτή τη σελίδα προορίζονται ως γενικές πληροφορίες υγείας και ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Δεν προορίζονται για ιατρικές συμβουλές. Μόνο ένας γιατρός, ένας φαρμακοποιός ή άλλος επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να συμβουλέψει κάποιον ασθενή για τα ιατρικά ζητήματα και θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα ιατρικό ιστορικό και άλλους παράγοντες που προσδιορίζονται και τεκμηριώνονται ως μέρος της σχέσης του επαγγελματία υγείας με τον ασθενή. Επιπλέον μην παίρνετε φάρμακα χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας και ούτε να τροποποιείτε τις θεραπείες που σας δίνει χωρίς να τον ενημερώνετε.

Η DNALEX Α.Ε. δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα συμβεί που να έχει σχέση με πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις ιστοσελίδες αυτές. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.