dnalex.gr

Φαρμακογενετική της βαρφαρίνης

φαρμακευτική ουσία για τη χρόνια θεραπεία με αντιπηκτικά των καρδιοπαθών

Μην αλλάζετε τη δοσολογία ή τον προγραμματισμό των φαρμάκων που παίρνετε χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό που σας το χορήγησε.

Πληροφορίες για ασθενείς που ακολουθούν θεραπεία με Αντιπηκτικά

Κάθε ημέρα εκατομύρια άνθρωποι παίρνουν βαρφαρίνη, μια ισχυρή φαρμακευτική ουσία που χρησιμοποιείται για έλεγχο επικίνδυνων θρομβολυτικών καταστάσεων. Πόσο πολύ είναι αναγκαίο να παίρνουν οι άνθρωποι αυτά τα φάρμακα είναι δύσκολο να προσδιοριστεί και συχνά χρειάζεται πολύμηνη σχεδόν καθημερινή κλινική παρακολούθηση και αρκετές εξετάσεις αίματος.

Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), η αιμορραγία κατά τη διάρκεια της θεραπείας με βαρφαρίνη είναι η κύρια αιτία θανάτου στις χώρες της ανεπτυγμένης δύσης και συνδέεται με επικίνδυνες παρενέργειες που υπολογίζονται σε 1 από τις 10 εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ευτυχώς, σύμφωνα με πρόσφατες ανακαλύψεις στην έρευνα του DNA, τώρα μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια τη δόση της βαρφαρίνης που χρειάζεται ένα άτομο και ακόμα πιο σημαντικό, πόσο χρόνο χρειάζεται ο κάθε οργανισμός για να αποβάλει το φάρμακο. Περισσότερος από το μισό πληθυσμό παγκοσμίως έχει παραλλαγές –πολυμορφισμούς- σε τουλάχιστον ένα από τα δύο γονίδια που συμμετέχουν στη διαδικασία επεξεργασίας της βαρφαρίνης. Αυτοί οι γενετικοί πολυμορφισμοί είναι υπεύθυνοι για τις ατομικές διαφοροποιήσεις στην ανά άτομο απαιτούμενη διαφορετική δόση βαρφαρίνης.

Παραγγείλετε τώρατις φαρμακογενετικές εξετάσεις DNA και βοηθήστε το γιατρό σας να επιτύχει γρήγορα και με ασφάλεια την ιδανική για εσάς δόση φαρμάκου και INR (μονάδα μέτρησης των επιπέδων εμβολής στο αίμα).

Σχετικά με τη φαρμακογενετική της βαρφαρίνης, ο Αμερικάνικος Οργανισμός Φαρμάκων, συστήνει:

  1. Είναι απαραίτητη η μικρότερη δόση βαρφαρίνης σε ασθενείς με γενετικούς πολυμορφισμούς στο CYP2C9 και/ή στη βιταμίνη VKORC1 που σαν αποτέλεσμα έχουν μειωμένη δράση.
  2. Η διενέργεια φαρμακογενετικών διαγνωστικών εξετάσεων στα CYP2C9 και VKORC1 στην αρχή της θεραπείας με βαρφαρίνη  θα μπορούσε να μειώσει τα περιστατικά επικίνδυνων παρενεργειών και να βελτιώσει την επίτευξη της σταθερότητας του INR.
  3. Οι υπάρχουσες αποδείξεις για την επίδραση των CYP2C9 και VKORC1 στην επεξεργασία της βαρφαρίνης δικαιολογούν τον επαναπροσδιορισμό της ετικέτας της βαρφαρίνης ώστε να περιλαμβάνει πληροφορίες για τις φαρμακογενετικές εξετάσεις.

Ο FDA και άλλοι οργανισμοί χορηγούν τις κλινικές δοκιμές για να αποδειχθεί σε ποιό βαθμό οι φαρμακογενετικές εξετάσεις θα μειώσουν τα επικίνδυνα περιστατικά αιμορραγίας και θα εξοικονομήσουν χρήματα στο σύστημα υγείας. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η χρησιμοποίηση των εξετάσεων θα βελτιώσει δραματικά την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της βαρφαρίνης. Εσείς μπορείτε τώρα να παραγγείλετε αυτές τις εξετάσεις, να ενημερώσετε το γιατρό σας για τα αποτελέσματα και να έχετε όλα τα πλεονεκτήματα των τελευταίων επιστημονικών ανακαλύψεων.

Παραγγείλετε σήμερα τις φαρμακογενετικές εξετάσεις που σας ενδιαφέρουν εύκολα και απλά on-line στέλνοντας mail στο info@dnalex.gr.

Παραγγείλετε Τώρα και κερδίστε σημαντικές εκπτώσεις.

Disclaimer

Το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας είναι για δημόσια χρήση, δωρεάν και μόνο για πληροφόρηση. Δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Οι συντάκτες αποκηρύσσουν οποιαδήποτε ευθύνη, απώλεια, τραυματισμό ή ζημιά ως συνέπεια, άμεσα ή έμμεσα, από τη χρήση και την εφαρμογή οποιουδήποτε σημείου από το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας.
Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτή τη σελίδα προορίζονται ως γενικές πληροφορίες υγείας και ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Δεν προορίζονται για ιατρικές συμβουλές. Μόνο ένας γιατρός, ένας φαρμακοποιός ή άλλος επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να συμβουλέψει κάποιον ασθενή για τα ιατρικά ζητήματα και θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα ιατρικό ιστορικό και άλλους παράγοντες που προσδιορίζονται και τεκμηριώνονται ως μέρος της σχέσης του επαγγελματία υγείας με τον ασθενή. Επιπλέον μην παίρνετε φάρμακα χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας και ούτε να τροποποιείτε τις θεραπείες που σας δίνει χωρίς να τον ενημερώνετε.

Η DNALEX Α.Ε. δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα συμβεί που να έχει σχέση με πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις ιστοσελίδες αυτές. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.